Wil jij…

  • Je leefstijl blijvend veranderen?
  • Je energieker voelen?
  • Meer grip krijgen op je emoties, gevoelens en gedachten?
  • Minder stress en meer rust voelen in de drukte?
  • Gezonde gewoontes aanleren?

……..   Wat kan een leefstijlcoach dan voor je doen?

Een leefstijlcoach helpt je om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is en leert je hoe je grip kunt  krijgen op gewoontes en dagindeling. Samen werken we toe naar jouw eigen doel. Je zou de leefstijlcoach kunnen omschrijven als een gids in een drukke wereld, waarbij je zelf de bestemming mag kiezen.

Het beroep Leefstijlcoach is vrij nieuw. De behoefte aan een leefstijlcoach is de laatste jaren toegenomen en sinds 1 januari 2019 ook binnen een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) opgenomen in de basisverzekering.

Hoe komt het dat er steeds meer behoefte is aan een leefstijlcoach?

We leven in een omgeving van overvloed. Zo zijn er bijvoorbeeld veel prikkels, hoge verwachtingen, veel eten, beschikken we over veel informatie en zijn er veel mogelijkheden om van alles aan te schaffen. Als  mens is ons binnenwerk niet ingesteld op zo’n overvloed. Veel mensen worden daarom moe, gestrest en/of te zwaar.

Het draait allemaal om het maken van goede keuzes.  Keuzes die je helpen en die ook bij je passen. Als leefstijlcoach zorg ik samen met jou dat je je plan in goede stappen verdeelt, zodat je voortgang hebt. Ook zorgen we samen dat er afstemming is met eventuele andere trajecten en adviezen die belangrijk zijn, zoals van een arts of therapeut of gewoon dat zelfhulpboek dat je aanspreekt en waar je dingen uit probeert toe te passen.

Dit alles zorgt ervoor dat je vertrouwen en motivatie opbouwt en je blijft ontwikkelen. Je zult merken dat je plezier krijgt in het verbeteren van je dagelijks leven en beloond wordt met het ervaren van een  positievere gezondheid.

De leefstijlcoach behandelt geen ziektes of problemen, maar werkt met je toe naar een voor jou belangrijk doel. De leefstijlcoach zoekt wel met jou naar dagelijkse leefgewoontes die jou helpen om dat doel te bereiken.

De leefstijlcoach zorgt dat je die gezonde gewoontes traint en zelf begrijpt hoe het bij jou werkt, zodat je steeds meer grip krijgt op het toewerken naar je doel.

Dit kunnen thema’s zijn als:

  • Ongezonde gewoontes aanpakken
  • Meer rust vinden  in de drukte
  • Fit en Energiek zijn
  • Afvallen  en op gewicht blijven