Wie is Hester Viveen

Ik ben in 1982 afgestudeerd als diëtist aan de Academie De Laan in Den Haag. Na het afronden van deze HBO-opleiding heb ik een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt en in 2000 ben ik gestart met mijn eigen praktijk: Hester Viveen Voeding op Maat. Regelmatig volg ik bijscholingen en in 2018 heb ik de post-HBO-opleiding tot leefstijlcoach afgerond. Naast het met veel plezier werken in mijn praktijk, trek ik er samen met mijn gezin en hond graag op uit in de natuur. Het is voor mij vanzelfsprekend dat voeding ook mijn hobby is.

Mijn visie

Ik zie een gezonde voeding als een basis voor een gezond leven. Natuurlijk ben je afhankelijk van de gevoeligheid in de genen om een bepaalde ziekte te ontwikkelen. Een gezonde voeding kan er echter wel toe bijdragen dat een ziektebeeld niet of in mindere mate optreedt. Ik vind het altijd een prestatie als veranderingen in de voeding leiden tot minder klachten of tot gebruik van minder medicijnen. Mooie voorbeelden hiervan zijn een beter herstel na een heup- of knieprothese, minder klachten bij een spastische darm of wat te denken van minder medicijngebruik bij verhoogd cholesterol of diabetes? Of zelfs genezen van diabetes type 2? Ook preventief kun je natuurlijk aan de slag gaan met je voeding om de kans om gezondheidsproblemen te verkleinen. Iedere stap ter verbetering van de voeding is er 1 in de goede richting. Het hoeft zeker niet altijd 100% goed te zijn om te komen tot verbetering. Zeker in onze Westerse samenleving waarin voeding veel geassocieerd wordt met gezelligheid en ook op talrijke plaatsen te koop is, kunnen we voeding niet alleen zien als basisbehoefte. Voeding hoort binnen een veel groter geheel gezien te worden. Voeding is onderdeel van een leefstijl, waarbinnen ook aspecten als beweging, ontspanning, slapen, roken en alcohol zitten.
Samen ga ik graag  aan de slag om te kijken welke mogelijkheden er voor je zijn om uw beoogde doel te halen. Ik bied laagdrempelige, betrokken en professionele hulp waarbij het belang van jou als cliënt voorop staat. Als diëtist ben ik aangesloten bij PuurGezond en draag ik de gedachten van PuurGezond uit in mijn consulten.