De afspraken

Voor het maken van een afspraak is de praktijk zowel telefonisch als per mail bereikbaar.

Wil je meer informatie over vergoedingen en tarieven? Klik dan hier

De praktijk is direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat je zonder verwijzing van arts of specialist een afspraak kunt maken. Sommige zorgverzekeraars, zoals CZ (ook Ohra en Delta Lloyd) en de Friesland, staan directe toegankelijkheid echter niet toe. Ben je bij een van deze zorgverzekeraars verzekerd, dan is een verwijsbrief altijd noodzakelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen.

De intake

Tijdens de eerste afspraak maken we kennis met elkaar en brengen wij samen de hulpvraag helder in zicht. Naast het huidige eetpatroon komen ook onderwerpen aan de orde als motivatie, doelen, gezondheid, medicatie, beweging, stress, slaappatroon, persoonlijke omstandigheden. Deze factoren kunnen van invloed zijn op zowel gezondheid als eetpatroon. Op basis van de huidige voeding, wordt een voedingsberekening gemaakt omv inzicht te krijgen in de voedingssamenstelling. Vaak wordt er ook een meting verricht. Naast het meten van lichaamslengte en –
gewicht kan met behulp van een Inbody-weegschaal ook lichaamssamenstelling orden bepaald (bijv. spiermassa, lichaamsvocht, vet rond organen.  Samen bespreken we mogelijke verbeterpunten om het gewenste doel te kunnen gaan bereiken en actiepunten om mee aan de slag te gaan. Ik werk niet met standaard dieetlijsten maar ga uit van persoonlijke omstandigheden waarbij een persoonlijke aanpak past. We werken aan haalbare en blijvende aanpassingen waarbij je zelf de regie in handen heeft. Een intake duurt 50-60 minuten. Naast deze zogenaamde directe tijd, zijn er ook nog werkzaamheden die na het gesprek plaatsvinden. Dit kan zijn verplichte dossiervorming, rapportage aan verwijzer of uitwerken van een voedingsadvies. Ook deze indirecte tijd zal in rekening worden gebracht (15-30 minuten).

Vervolggesprekken

Tijdens de vervolggesprekken bespreken we onder andere ervaringen van de afgelopen periode en stellen we nieuwe haalbare doelen op. In het gesprek benoemen we zeker succesmomenten (dat geeft vertrouwen) maar is er ook ruimte voor ervaren knelpunten en mogelijke oplossingen daarvoor. Naast kennisoverdracht over voeding zal ik je ook begeleiden bij de gewenste aanpassingen in voedings- en leefpatroon.
Vervolgafspraken staan ingepland op 30 minuten. Soms is 15 minuten ook toereikend. Een vervolggesprek kan ook telefonisch plaatsvinden.

Individuele begeleiding

Mijn begeleiding is op individuele basis. Wil je werken aan leefstijlverandering bij overgewicht, binnen een programma van 2 jaar,
waarin zowel individuele als groepsbijeenkomsten zijn opgenomen?
Mogelijk bent u dan geïnteresseerd in het CooL-programma dat ik als leefstijlcoach aanbiedt binnen de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) .

Huisbezoek

Indien je vanwege gezondheidsproblemen niet naar het gezondheidscentrum kunt komen, kan ik ook thuis op bezoek komen. Hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts nodig met daarop de indicatie huisbezoek.

Contact

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je een afspraak maken? Ik ben dagelijks te bereiken op telefoonnummer 06 23 84 69 14.
Mocht ik niet in de gelegenheid zijn om de telefoon direct te beantwoorden, wil je dan de voicemail inspreken? Ik bel zo spoedig mogelijk terug, uiterlijk de volgende werkdag. Ook kun je een mail sturen naar info@hesterviveen.nl of mij per Whatsapp bereiken.

Telefoonnummer

06 23 84 69 14

Email adres

info@hesterviveen.nl

Postadres

Iepenhof 1J 3442 GZ Woerden